Мощно торнадо нанесе сериозни щети в малък град в американския

...
 Мощно торнадо нанесе сериозни щети в малък град в американския
Коментари Харесай

Опустошително торнадо взе жертви в САЩ

 

Мощно торнадо нанесе съществени вреди в дребен град в американския щат Айова, съобщи Ройтерс. Кадри от град Грийнфийлд демонстрират разрушени пътища, домове, превърнати на тресчици, парчета разпръснати на всички места и няколко огромни вятърни турбини, които са съборени.

Няколко души са починали. Грийнфийлд е град с към 2000 души население. Тъй като локалната болница е претърпяла вреди от бурята, потърпевшите е трябвало да бъдат преместени в уреди в околните градове.

Губернаторът на Айова Ким Рейнолдс разгласи бедствено състояние в 15 окръга, в това число Адеър и Адамс, което ще разреши потреблението на щатски запаси за справяне с последствията.

 Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда 1 мин. Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда  Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ) 2 мин. Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ)  Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя 5 мин. Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя  Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “ 2 мин. Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “  Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО 3 мин. Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО  Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор 2 мин. Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор  Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда 1 мин. Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда  Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ) 2 мин. Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ)  Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя 5 мин. Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя  Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “ 2 мин. Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “  Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО 3 мин. Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО  Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор 2 мин. Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор

Националната метеорологична работа издаде предизвестия за торнадо и мощни гръмотевични стихии за огромна част от Айова и няколко други щата на Средния запад във вторник, в това число елементи от Минесота и Уисконсин.

По-рано денем метеорологичната работа удостовери най-малко едно торнадо над Ролингстоун, Минесота.

Хора в региона се тормозят за реколтата от череши

В края на април торнадо мина през американския щат Оклахома и взе жертви – минимум четирима души са починали, измежду които и бебе на четири месеца, заяви тогава Ройтерс.

Ветровете са били толкоз мощни, че са изравнили със земята здания в региона. Предупреждения за заплаха от торнадо са издадени за обитаеми места, където живеят над 7 млн. американци.

Очакват се интензивни феномени и през идващите дни

Причинени бяха обилни вреди в градчето Сълфър с население към 5000 души, ранени са към 30 души. Някои здания в центъра на града са превърнати в отломки, а покривите на къщите в радиус от 15 квартала са отнесени.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР